Blog

Ehető virágok: Színes, ízletes és dekoratív megoldások tortákhoz és süteményekhez

Az ehető virágok egyre népszerűbbek a gasztronómia világában, különösen torták és sütemények díszítésekor. Ezek a természetes dekorációk nem csak gyönyörűek, de sok esetben finomak is. Azonban mielőtt belevágnánk a felhasználásukba, fontos tudni, hogy mely virágok ehetők, hogyan kell őket tárolni és hűteni, valamint milyen hatásuk lehet a fogyasztókra, különösen a gyerekekre.

Tovább olvasom ⟩
Így használd - a metálfényű selyemporokat

Az édességek dekorálása az utóbbi években igazi művészeti formává vált. A különféle színű, formájú és textúrájú cukormázak, ehető csillámok és színezékek mellett megjelentek a metálfényű selyemporok, amelyek lenyűgöző hatást keltenek. De hogyan használjuk őket helyesen, hogy a csokoládé igazán ragyogó és elegáns legyen? Ebben a blogbejegyzésben megosztjuk a legfontosabb tippeket és trükköket a metálfényű selyemporokkal való dekoráláshoz.

Tovább olvasom ⟩
Tartufo - a jéghideg "szarasgomba" - recepttel!

Tartufo: Az olasz édesség királya Az olasz desszertek világa gazdag és sokszínű, de kevés édesség van olyan különleges és elegáns, mint a tartufo. Ez a finomság az édes pillanatok tökéletes megkoronázása, amely bármely étkezést ünnepivé varázsol. A tartufo nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, de története és elkészítési módja is igazán különleges.

Tovább olvasom ⟩
Fagyi - gép és tej nélkül. Alaprecettel!

Tejmentes fagyikészítés otthon: Hogyan készítsünk fagylaltgép nélküli tejmentes fagyit? Az egészséges életmód vagy különféle ételallergiák miatt egyre többen keresnek tejmentes alternatívákat a hagyományos ételekhez. Szerencsére a fagylaltok terén sem kell lemondanunk a finomságokról.

Tovább olvasom ⟩
Fagyi - gép nélkül. Alapreceptekkel

Fagyikészítés otthon: Hogyan készítsünk fagylaltgép nélküli fagyit? A nyári forróságban nincs is jobb, mint egy hűsítő fagylalt. Azonban nem mindenki rendelkezik otthon fagylaltgéppel.

Tovább olvasom ⟩
Ki lesz a győztes? - Spanyol churros recepttel!

Churros: a spanyol nemzeti desszert története és receptje A churros, a spanyol konyha egyik legismertebb és legkedveltebb desszertje, mára világszerte hódít. De honnan származik a churros, és miért olyan népszerű Spanyolországban? Hogyan készíthetjük el otthon ezt a ropogós, aranybarna finomságot? Ebben a blogbejegyzésben mindezekre választ adunk.

Tovább olvasom ⟩
Franciaország : Belgium (Francia Creme Suzette és belga gofri recepttel)

Akár szeretitek a focit, akár nem, ez az EB szinte bekúszik a mindennapokba. Ma este Franciaország csap össze Belgiummal, és mi is erre készülünk, desszertekkel! Francia crepe suzette és a belga gofri történetét olvashatjátok itt, receptettel! Melyik a jobb? Döntsétek el ti!

Tovább olvasom ⟩
Fondant házilag? Így készítsd! Recepttel!

Focilázban ég az ország, sorra születnek a foci témájú sütik.Te próbáltál már focilabdát beburkolni? Egyre többen kapnak kedvet formatorták elkészítéséhez, hiszen tele van az internet felgyorsított videókkal, ami könnyen elhiteti velünk: játszi könnyedséggel be tudunk burkolni akár egy gömb alakot is. Persze, nem lehetetlen, de azért kell némi gyakorlat és kézügyesség ahhoz, hogy előállítsd a tökéletes, fondant-tal burkolt focilabda tortát. Íme néhány tipp és trükk!

Tovább olvasom ⟩
Te melyiket kóstolnád meg? Különleges kombinációk és a világ legdrágább fagyija

A fagylalt nem csak a nyári forróság megmentője, hanem számtalan érdekes és meglepő tényt rejt magában. Te tudod mi az agyfagyás? Most megtudhatod! De nem csak izgalmas és különleges fagyi ízek kerülnek egyik napról a másikra a fagyizók kínálatába, de a luxus sem kerüli el ezt az édes nyári finomságot. Vajon te megkóstolnád a világ legdrágább fagyiját?

Tovább olvasom ⟩
Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.