Marbellíta history

Ehető virágok: Színes, ízletes és dekoratív megoldások tortákhoz és süteményekhez

Az ehető virágok egyre népszerűbbek a gasztronómia világában, különösen torták és sütemények díszítésekor. Ezek a természetes dekorációk nem csak gyönyörűek, de sok esetben finomak is. Azonban mielőtt belevágnánk a felhasználásukba, fontos tudni, hogy mely virágok ehetők, hogyan kell őket tárolni és hűteni, valamint milyen hatásuk lehet a fogyasztókra, különösen a gyerekekre.

Tovább olvasom ⟩
Így használd - a metálfényű selyemporokat

Az édességek dekorálása az utóbbi években igazi művészeti formává vált. A különféle színű, formájú és textúrájú cukormázak, ehető csillámok és színezékek mellett megjelentek a metálfényű selyemporok, amelyek lenyűgöző hatást keltenek. De hogyan használjuk őket helyesen, hogy a csokoládé igazán ragyogó és elegáns legyen? Ebben a blogbejegyzésben megosztjuk a legfontosabb tippeket és trükköket a metálfényű selyemporokkal való dekoráláshoz.

Tovább olvasom ⟩
Te melyiket kóstolnád meg? Különleges kombinációk és a világ legdrágább fagyija

A fagylalt nem csak a nyári forróság megmentője, hanem számtalan érdekes és meglepő tényt rejt magában. Te tudod mi az agyfagyás? Most megtudhatod! De nem csak izgalmas és különleges fagyi ízek kerülnek egyik napról a másikra a fagyizók kínálatába, de a luxus sem kerüli el ezt az édes nyári finomságot. Vajon te megkóstolnád a világ legdrágább fagyiját?

Tovább olvasom ⟩
Marcipán burkolás - tudnivalók

Ma van a Föld napja! Találtuk ez a szuper Föld témájú tortát ennek tiszteletére, és eszünkbe jutott, hogy a marcipán burkolás fontos tudnivalóit összeszedjük nektek. A leírás és a fogások most egy klasszikus formájú tortára vonatkoznak, de a gömb burkolása is hasonló.

Tovább olvasom ⟩
Rum Baba - recepttel!

A cukrász történelem során gyakran egy véletlen balesetnek köszönhetjük egy-egy sütemény létrejöttét. Ismeritek a Rumbabát? Vagy így? Rum baba?

Tovább olvasom ⟩
Zöldségek a süteményben - kalóriacsökkentő ízbombák!

Az, hogy sós süteményekbe, pitékbe megjelentek az zöldségek, szinte egyidős azzal, hogy sütni kezdtek az emberek. Az ínséges időkben a sütemények "gazdagítására" használták, vagy éppen az állag lazítására. Például a mákos rétesbe kifejezetten azért tettek tököt, hogy a máktöltelék tömény sűrűségét megtörjék kicsit! Ma már a zöldségek a süteményekben nem a kompromisszum vagy a nélkülözés miatt kerülnek bele sokkal inkább: kalóriacsökkentő zamatbombák!

Tovább olvasom ⟩
Így készülj a Valentin napra!

Van néhány afrodiziákum - vágyfokozó - étel, édesség, amelyet semmiképpen ne hagyj ki a Valentin napi vacsora végéről! Íme a top7 édesség, alapanyag:

Tovább olvasom ⟩
Tortuga Rum Cake - irány a Karib-tenger!

Bár már enyhül picit az időjárás, mégis februárban vágyunk talán leginkább melegebb tájakra.

Tovább olvasom ⟩
Legényfogó szelet

Mi már nagyon készülünk a Valentin napra, mi más lehet ilyenkor a history-ban, mint a Legényfogó szelet.

Tovább olvasom ⟩
Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.