Sörös tiramisu

A mai recept story egy sörös sabayonnal készült tiramisu. Héé, igen, igazad van, a sabayon borhab, szóval hogy is jön ide a sör? A tiramisu meg kávés, szóval hogy jön ide a sabayon. A recept szerint ebbe a pohárdesszertbe belepakolunk tényleg mindent, amiről itt szó volt eddig, egy kis csavarral. A csavar pedig annyi, hogy nem borból készül a légies sabayon, hanem sörből. De haladjunk szép sorban.

A tiramisuban tényleg kávé is van és sör is.. ez elsőre igen bonyolultnak tűnik, de ez valóban egy különleges tiramisuról van szó és ugye a kávé is meg a sör is kesernyés, szóval akár még jó is kisülhet belőle.
Ha egy különleges tiramisut szeretnél tálalni, akkor következzen a recept.

Először készítsük el a szirupot.
Főzzük össze a következőket:
- 2 dl feketekávé
- 150 ml sör
- 3 dkg cukor
- 1 narancsból nyert narancslé

Ebben fognak majd a babapiskóták megmártózni, de ki kell hűtenünk, szóval kezdjük ezzel ezt a különleges tiramisut.
Aztán következzen a sabayon. A hozzávalók:
- 3 db tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1 dl sör
Vízgőz fölött kezdjük a tojás sárgáját a cukorral felhabosítani, majd amikor már elolvadt a cukor és kezd kifehéredni a habunk, adjuk hozzá a sört. Továbbhabosítva egy édes, kesernyés légies habot kapunk.
Most pedig térjünk vissza a klasszikushoz, tejszín és mascarpone együtt adja a krémünket. Verjük fel a habtejszínt és adjuk hozzá a mascarpone-t.
- 250 ml habtejszín
- 15 dkg mascarpone
Ha kihűlt közben a sabayon, forgassuk össze a mascarpne-s tejszínnel.
Összeállítás:
Szükségünk van még babapiskótára is természetesen. Mártsuk a piskótát a kávés sörös szirupba, majd rétegezzük a krémmel. Tetejét szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral, de ahogy olasz szakértőktől megtudtuk, ezt csak közvetlenül a tálaláskor tegyük!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.