Fagyi - gép nélkül. Alapreceptekkel

Fagyikészítés otthon: Hogyan készítsünk fagylaltgép nélküli fagyit? A nyári forróságban nincs is jobb, mint egy hűsítő fagylalt. Azonban nem mindenki rendelkezik otthon fagylaltgéppel.

Szerencsére a fagylaltgép nélküli fagyi készítés otthon is lehetséges, és igazán egyszerű. Ebben a blogbejegyzésben bemutatom, hogyan lehet krémes fagyi készítés otthon fagylaltgép nélkül. Emellett megosztok két alapreceptet, amelyeket kedvünk szerint ízesíthetünk: egy főzés nélküli és egy főzött fagylalt alapreceptet.

Krémes fagyi készítés otthon gép nélkül

Az egyik legnagyobb kihívás a fagylaltgép nélküli fagyi készítés során, hogy elkerüljük a jégkristályok kialakulását, és a fagyi krémes maradjon. Néhány praktikus tipp, hogy hogyan érhetjük el ezt:

Alkohol hozzáadása: Egy kis alkohol, például likőr, vodka vagy rum hozzáadása megakadályozza a jégkristályok képződését. Az alkohol alacsonyabb hőmérsékleten fagy meg, így krémesebb marad a fagyi.

Cukor és zsírtartalom: A magasabb cukor- és zsírtartalom segít megakadályozni a kristályosodást. Használjunk tejszínt, sűrített tejet vagy kókusztejet az alaphoz.

Rendszeres keverés: Fagyasztás közben rendszeresen keverjük át a fagylaltot, különösen az első néhány órában. Ez segít egyenletesen eloszlatni a hőt és megakadályozza a kristályosodást.

Főzés nélküli fagyi készítés otthon: Alaprecept

Ez a recept gyors és egyszerű, és mindössze néhány összetevőre van szükség.

Hozzávalók:
500 ml tejszín
1 konzerv sűrített tej (kb. 400 g)
2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
Egy nagy tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá.
Adjuk hozzá a sűrített tejet és a vanília kivonatot, majd óvatosan keverjük össze.
Öntsük a keveréket egy fagyasztótálba.
Helyezzük a fagyasztóba, és az első 3-4 órában félóránként keverjük át, hogy ne képződjenek jégkristályok.
Legalább 6 órát fagyasszuk, de legjobb egy éjszakán át.
Ez az alaprecept számos módon variálható. Keverhetünk bele friss gyümölcsöket, csokoládédarabokat, vagy különféle ízesítőszirupokat.

Főzött fagyi készítés otthon: Alaprecept

A főzött fagyi gazdagabb és krémesebb, de kicsit több időt igényel az elkészítése.

Hozzávalók:
500 ml tej
250 ml tejszín
5 tojássárgája
150 g cukor
2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsük egy lábasba, és közepes lángon melegítsük fel, de ne forraljuk.
Közben egy tálban verjük fel a tojássárgájákat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
Lassan öntsük a forró tej-tejszín keveréket a tojássárgájákhoz, folyamatosan kevergetve.
Öntsük vissza a lábasba, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 10 perc).
Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vanília kivonatot.
Hűtsük le teljesen, majd öntsük egy fagyasztótálba.
Az első néhány órában félóránként keverjük át, majd hagyjuk teljesen megfagyni.
Ez az alaprecept is számtalan variációra ad lehetőséget. Adjunk hozzá csokoládét, kávét, vagy bármilyen más ízesítőt.

A fagylaltgép nélküli fagyi készítés otthon nemcsak szórakoztató, hanem ízletes és frissítő eredményt is hoz. Próbáljuk ki ezeket az alaprecepteket, és kísérletezzünk bátran különféle ízesítésekkel!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.