Epres, pudingos piskóta - recepttel - miért szeretjük ennyire?

Ahogy beköszönt a nyár, egyre több helyen találkozhatunk az édes és lédús eperrel, ami a szezon egyik legkedveltebb gyümölcse. Nem csoda, hogy az epres sütemények is hatalmas népszerűségnek örvendenek!

Legyen szó egy könnyed babapiskótás epres pudingos sütiről vagy egy látványos babapiskótás epres tortáról, ezek az epres desszertek mindig elvarázsolják az ízlelőbimbókat. 

Az epres sütemények iránti rajongás minden évben újabb és újabb receptekkel gazdagodik, de a klasszikus ízek sosem mennek ki a divatból. A friss eper és a krémes puding kombinációja olyan tökéletes harmóniát alkot, ami minden édesszájút levesz a lábáról. Az epres pudingos süti most különösen nagy sláger, és szinte mindenhol találkozhatunk vele a családi összejöveteleken és baráti piknikeken.

Lédús eper

A babapiskótás epres sütemények is nagy kedvencek, hiszen ezek a desszertek nem csak finomak, de könnyen elkészíthetők is. A babapiskótás epres pudingos süti például egyszerű alapanyagokból készül, mégis fenségesen krémes és gyümölcsös. Ugyanez igaz a babapiskótás epres tortára is, ami igazi ékköve lehet bármelyik ünnepi asztalnak.

Az epres desszertek iránti szeretetünk nem véletlen. Az eper frissessége és édes zamata minden falatban érezhető, legyen szó akár egy egyszerű epres süteményről, akár egy bonyolultabb pudingos epres süteményről. Az epres pudingos süti különleges helyet foglal el a szívünkben, mert egyesíti a hagyományos sütemények gazdag ízvilágát a nyár könnyedségével.

Az epres desszertek igazi nyári finomságok, amik minden alkalomra tökéletesek. Legyen szó egy hétköznapi ebédről vagy egy különleges ünnepről, az epres sütik mindig biztosítják a jó hangulatot és a mosolygós arcokat. Ti is szeretitek az epres sütiket? Melyik a kedvencetek? Osszátok meg velünk a legfinomabb epres süteményekkel kapcsolatos élményeiteket! 

Epres piskóta

Epres pudingos piskóta hozzávalói


A pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3.5 dl tej
  • 4 ek cukor

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 40 dkg eper


Először készítsük el a pudingot, főzzük sűrűre a megadott mennyiséget. Majd a piskótához verjük fel a tojásfehérjét, és egy másik tálban keverjük habosra a sárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá a vizet, az olajat a sütőporral elkevert lisztet és forgassuk bele a tojásfehérjét.
A tésztát tegyük tepsibe, és a nyers tésztára kanállal „csepegtessünk” pudingfoltokat, és szórjuk rá az epret. 180 fokos sütőben süssük készre, 30-35 perc alatt.

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.