Dubai csokis pite

Dubai csokis pite – A legújabb trendi sütemény Az utóbbi időben a Dubai csoki igazi szenzáció lett az édesszájúak körében. A pisztáciás, kadayif tésztás csokoládé nemcsak a közel-keleti desszertek kedvelőinek hódította meg a szívét, hanem világszerte egyre népszerűbb. De most itt az új kedvenc: a Dubai csokis pite!

Ez a sütemény tökéletesen ötvözi a Dubai csoki gazdag, pisztáciás ízvilágát egy krémes és ropogós pitében. Ha szereted a különleges, mégis könnyen elkészíthető édességeket, akkor ezt neked találták ki.

 Dubai csokis pite

Dubai csokis pite recept

Hozzávalók

Kekszes alaphoz:

  • 250 g darált vajas keksz
  • 100 g olvasztott vaj

Kadayif réteghez:

  • 200 g kadayif tészta
  • 50 g vaj
  • 300 g pisztáciakrém
  • 25-30 g tahini (szezámpaszta)

Krémréteghez:

  • 400 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 500 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliapaszta vagy 1 csomag vaníliás cukor

Csokoládé bevonathoz:

  • 200 ml habtejszín
  • 200 g tej- vagy étcsokoládé
  • Pár csepp pisztáciapaszta (opcionális)
  • Durvára vágott, sózott pisztácia és liofilizált málna a díszítéshez

Elkészítés

1. Kekszes alap

A darált kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Tedd hűtőbe kb. 1 órára, hogy megdermedjen.

2. Kadayif réteg

A kadayif tésztát apró darabokra szedd szét, majd egy serpenyőben az olvasztott vajon aranybarnára pirítsd. Keverd hozzá a pisztáciapasztát és a tahinit, majd oszlasd el egyenletesen a kekszes alap tetején.

3. Krémréteg

A habtejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. Egy másik tálban keverd össze a mascarponét a porcukorral és a vaníliával, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot. Ezt a réteget simítsd a kadayif tészta tetejére.

4. Csokoládé bevonat

A habtejszínt forrósítsd fel, majd keverd el benne az apróra tört csokoládét, amíg teljesen felolvad. Ha szeretnéd fokozni az ízélményt, adhatsz hozzá egy kevés pisztáciapasztát is. Öntsd a mascarponés réteg tetejére, majd egyenletesen oszlasd el.

5. Díszítés

Ha a csokoládé bevonat kissé megdermedt, szórd meg durvára vágott pisztáciával és liofilizált málnával. Tedd vissza a hűtőbe legalább 2 órára, hogy szépen összeálljon.

Miért imádjuk ezt a süteményt?

✔ A Dubai csoki különleges ízvilágát ötvözi egy lágy, krémes süteményben.
✔ A ropogós kadayif tészta és a selymes mascarponekrém tökéletes harmóniát alkot.
✔ Látványos, de mégis egyszerűen elkészíthető – akár ünnepekre, akár hétköznapokra is tökéletes választás.

Ha szereted a trendi, luxusérzetet keltő süteményeket, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod!

Jó étvágyat! 

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.