US9107430B2

Tudjátok mit takar ez a címben lévő szám? Annyit segítek, hogy ez egy szabadalom száma, amely egy olyan közkedvelt – viszonylag  új – termékről szól, amit szerintem minden cukrász kipróbált már az elmúlt években. Vagy ha nem, akkor biztosan fontolgatja, hogy kipróbálja.

Annyit segítek, hogy ez a „valami” pink.

Annyit segítek, hogy ez a „valami” édes.

Annyit segítek, hogy ez a „valami” olvadós.

Pink, édes, olvad.. semmi más nem lehet, mint a Ruby csoki! Ez a csokoládé szabadalmi oltalom alatt áll, amelyet az általunk is sokat emlegetett Callebaut vállalt birtokol. 13 évig fejlesztették ezt a csokoládét, 2004-en kezdték, és 2017-ben került szabadalmaztatásra. Szeptember 5-én Sanghajban egy zártkörű rendezvényen mutatták be, mint negyedik csokoládétípust a tej-, fehér-, étcsokoládé mellett.

A csokoládéra jellemző az enyhén édes-savanyú íz, amely a bogyós gyümölcsökéhez hasonlítható, mivel a csokoládé fő jellemzője a savassága. A különböző csokoládéfajták fenoltartalmának összehasonlításában a rubincsokoládé a tej- és a fehércsokoládé közé került. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága által meghatározott szabványok szerint a rubincsokoládénak legalább 1,5% zsírmentes kakaó-szárazanyagot és legalább 20 tömeg% kakaóvajat kell tartalmaznia. Tartalmazhat antioxidánsokat, fűszereket és egyéb természetes és mesterséges ízesítőket; ezek az összetevők azonban nem utánozhatják a csokoládé, a tej, a vaj vagy a gyümölcs ízét, és nem tartalmazhatnak további színezéket.

Te próbáltad már?

Itt rendelhetsz is belőle!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.