US9107430B2
Annyit segítek, hogy ez a „valami” pink.
Annyit segítek, hogy ez a „valami” édes.
Annyit segítek, hogy ez a „valami” olvadós.
Pink, édes, olvad.. semmi más nem lehet, mint a Ruby csoki! Ez a csokoládé szabadalmi oltalom alatt áll, amelyet az általunk is sokat emlegetett Callebaut vállalt birtokol. 13 évig fejlesztették ezt a csokoládét, 2004-en kezdték, és 2017-ben került szabadalmaztatásra. Szeptember 5-én Sanghajban egy zártkörű rendezvényen mutatták be, mint negyedik csokoládétípust a tej-, fehér-, étcsokoládé mellett.
A csokoládéra jellemző az enyhén édes-savanyú íz, amely a bogyós gyümölcsökéhez hasonlítható, mivel a csokoládé fő jellemzője a savassága. A különböző csokoládéfajták fenoltartalmának összehasonlításában a rubincsokoládé a tej- és a fehércsokoládé közé került. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága által meghatározott szabványok szerint a rubincsokoládénak legalább 1,5% zsírmentes kakaó-szárazanyagot és legalább 20 tömeg% kakaóvajat kell tartalmaznia. Tartalmazhat antioxidánsokat, fűszereket és egyéb természetes és mesterséges ízesítőket; ezek az összetevők azonban nem utánozhatják a csokoládé, a tej, a vaj vagy a gyümölcs ízét, és nem tartalmazhatnak további színezéket.
Te próbáltad már?
