Rebarbara pie

Ha a tavaszi süteményeket vesszük sorra, elsősorban az epres sütik jutnak eszünkbe. Friss savanykás ízével, harsány „eperszínével” máris a szánkban érezzük a tavasz ízeit. Azonban van egy olyan növény, amelyre már egyre gyakrabban bukkanhatunk a piacokon, szupermarketek polcain. A rebarbara ma már nem beszerezhetetlen zöldség. Mert ő zöldség bizony, nem gyümölcs, mégis inkább a gyümölcsös, savanykás íze miatt a cukrászatban gyümölcsként viselkedik.

Az egyik legismertebb rebarbarás sütemény a rebarbarás pite, amelynek eredete az angliai Yorkshire régióra vezethető vissza. A Yorkshire-ban élők hagyományosan a rebarbarát használták piték és más édességek készítéséhez, és a rebarbara így vált az egyik legkedveltebb helyi alapanyaggá.

Azóta a rebarbara világszerte népszerűvé vált az édességek készítésében, és számos különböző süteményt készítenek belőle, például tortákat, muffinokat és krémeket. A rebarbara savanykás íze és húsos textúrája kiválóan illik az édes tésztákhoz és krémekhez, így a rebarbara azóta is fontos alapanyag maradt a cukrászatban.

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.