Marbellita history - Torrijas
Utoljára frissült: 2022. július 4. |
Olvasási idő: 1 perc
Kategória: Marbellíta history
Szerintetek mi az a húsvéti desszert, amihez csak tej? tojás ? és kenyér ? kell❓ Abban szerintem egyetérthetünk, hogy nem itthon kell a terített asztalon keresniük a locsolóknak ezt az édességet.
?? Egészet Spanyolországig, azon belül is inkább Andalúziáig kell mennünk, ha meg szeretnénk kóstolni ezt az édességet: torrijas. Ez az elég menő név egy egyszerű édes bunkáskenyeret takar. Az egyszerű, azonban akár idézőjelben is lehetne, mert az igazán tökéletes torrijas nem is olyan egyszerű❗️
? A titka a jó kenyér. Ne legyen túl levegős, mert akkor túl sok tejet és olajat/vajat szív magába, de ne legyen túl friss sem, mert akkor szétesik sütés közben. De jó lenne, ha már a kenyér is fűszeres lenne, hiszen „belülre” nehezen jut be a fűszeres tej… A spanyoloknak ebben szerencséjük van, mert lehet kapni külön erre a célra fahéjjal fűszerezett, citromos ? , tejes kenyeret ?? – ami a mi kalácsunkhoz hasonlít talán leginkább.
Ezt forgatják bele először a fahéjas, citromos, cukros tejbe, majd felvert tojásba. Aztán ahogy a jó bundáskenyeret – kisütik olajban. ? Barna cukorba forgatva, kihűlve tálalják, de forrón, gyümölccsel ? ?? vagy akár csokiöntettel ??? is kínálják, kifejezetten húsvétkor. ???
Ti hogy eszitek a bundáskenyeret? Édesen vagy sósan?