Marbellíta history - sűrítők

☀️☀️ Ahogy jön a meleg és a nyár, úgy kezdünk el egyre inkább a nehéz, csokis, diós süteményektől a könnyű, hűtött desszertek felé fordulni. ☀️☀️ ➡️➡️ Ezekhez szinte elengedhetetlen, a megfelelő sűrítóanyag, hiszen legtöbbször a finom, hűvösen remegős krémek a hűtőben nyerik el végleges állagukat. Összeszedtünk pár sűrítőanyagot, amely segíthet a megfelelő állag elérésében.
? Pektin: Növényi eredetű zselésítő, emulgeálószer, mely húsos gyümölcsök, például alma sejtfalából állítható elő. Lekvárok, gyümölcsszószok készítéséhez tökéletes.
? Zselatin: Állati eredetű sűrítő, zselésítő, emulgeálószer, melyet leginkább a szarvasmarha vagy sertés csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítanak elő. Hűtött krémekhez tökéletes, hiszen csak hűlés közben „húz be”.
? Agar-agar: Tengeri vörösmoszatokból nyert sűrítő, zselésítő. Melegen oldódik, szobahőmérsékleten zselésít, vegetáriánusok is fogyaszthatják.
? Konjakliszt: Növényi eredetű emulgeálószer, melyet főként mártások és pudingok sűrítéséhez használnak, mivel a vízzel rendkívül viszkózus gélt alkot. Tökéletes állagú piskótát, krémeket készíthetünk vele, minimális mennyiségben is rengeteg vizet köt meg, ezért a pontos adagolásra figyeljünk!
##marbellita #marbellítatudástár #history #marbellítahistory
 
Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.