Marbellíta history - marcipán

A sokoldalú cukrászati alapanyag története is legalább olyan színes, mint amilyenné a marcipán színezhető. Több legenda és mendemonda kering arról, hogyan is született a marcipánmassza, mi a marcipán története.
Az egyik történet szerint:
Amikor 1347–1353 között a legnagyobb európai pestisjárvány tombolt, és Európa lakosságának egyharmadát elpusztította, létfontosságúvá vált, hogy olyan új élelmiszereket találjanak ki, amelyek nem romlanak könnyen, és sokáig eltarthatók.
Egy legenda szerint Milánóban egy Márton nevű pék próbálkozásának eredménye volt az olajos magvakból gyúrt mézes pogácsa, és innen ered a marcipán elnevezés (marci-panis, panis martius), ami tehát azt jelenti, „Márton kenyere” (németül Markusbrot).
Egy másik marcipán eredet szerint: a marcipán (marzapane, vagyis mézeskalács) olasz közvetítéssel került Európába, valószínűleg Törökországból, Iránból vagy Irakból, ahol a marcipán őse a háremhölgyek csemegéje, egy keleti fűszerekkel ízesített édességféle volt.
Akárhogy is legyen, mindenképpen imádjuk! Tortadekorálás, tortaburkolás, dekofigurák - el sem tudjuk képzelni a marcipán nélkül! 
Válogassatok kedvetekre innen.
Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.