Karácsonyi ital - Forró csoki

Forró csoki, amit biztosan nem innál meg! Az első csokoládé italt az aztékok itták, jóval az európai hódítók előtt.

A xocolatl – így nevezték – egy keserű, habos ital volt, amit úgy készítettek, hogy a kakaóbabot megpörkölték, majd leadarálták és vízzel habosra rázták. A spanyol gyarmatosító Hernando Cortes hozta Európába az akkor még fizetőeszköznek is használt kakaóbabot, ahol elindult világhódító útjára.
Az 1600-as évektől már egyre népszerűbbé vált Angliában, 1660-tól már kifejezetten divatos italnak számított, megnyílt az első csokoládézó is Londonban, Chocolate House néven.
Ti szeretitek a forró csokit? Ez is akkor az igazi, ha igazán jó minőségű csokiból és kakaóból főzitek!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.