Itt az új trend: Angel Hair csoki - készítése házilag, recepttel

Angel Hair Chocolate – Az édességvilág legújabb trendje. Az édességipar és a lelkes kísérletezők folyamatosan újabb és újabb desszert különlegességekkel állnak elő. A legfrissebb trend, amely meghódította a közösségi médiát, az Angel Hair chocolate, vagyis az "angyalhaj csokoládé". Ez az édesség ötvözi a krémes csokoládét és a könnyed, légies vattacukrot, egyedülálló élményt nyújtva az ízlelőbimbóknak.

Angel Hair csokoládé

Mi az Angel Hair Chocolate?

Az angyalhaj csoki egy vastag, táblás, rózsaszín színű csokoládé, amelynek belsejében finom, selymes vattacukor és a jól ismert pisztáciakrém található. A harapás pillanatában a csokoládé roppan, míg a vattacukor szinte azonnal összeolvad a szájban a pisztáciakrémmel, különleges textúrát és ízhatást keltve. Az ötlet a közel-keleti édességekből, különösen a kadayif tésztával töltött desszertekből, a Dubai csokiból inspirálódott, de most a modern cukrászat és a közösségi média hatására világszerte népszerűvé vált.

Hogyan vált népszerűvé?

A TikTok és az Instagram tele van olyan videókkal, amelyekben az emberek izgatottan bontják ki és törik szét a csoki táblákat, bemutatva a belsejében rejlő finomságokat. Az édesség vizuális vonzereje, az eltérő textúrák kombinációja és az új, izgalmas ízélmény mind hozzájárult a sikeréhez. Az első változatok Libanonban és Törökországban jelentek meg, majd villámgyorsan elterjedtek az online térben, és mára több országban is elérhetők.

Rózsaszín angyalhaj csoki

Készítése házilag: itt a recept!

Bár az üzletek polcain is megjelenik majd előbb-utóbb, az igazi élmény a házi készítés. Az alábbiakban egy részletes útmutatót találsz az otthoni készítéséhez, amelyben a ruby csokoládé temperálására is kitérünk.

Hozzávalók:

  • 200 g jó minőségű ruby csokoládé (vagy fehér, ét- vagy tejcsokoládé) -  nálunk kapható csokikat itt találod
  • 50 g vattacukor (bármilyen ízesítésben, de a klasszikus vaníliás vagy epres ajánlott), 
  • 1 teáskanál kókuszolaj (opcionális, ha fényesebb csokoládét szeretnél)
  • pisztáciakrém - akár kadayif tésztával is kikeverheted, még roppanósabb-olvadósabb lesz 
  • Szilikon csokoládéforma - ez is kapható nálunk
  • Hőmérő

A ruby csokoládé temperálása

A temperálás azért fontos, mert segít a csokoládé megfelelő kristályszerkezetének kialakításában, így az fényes marad és nem olvad el túl gyorsan.

Olvasztás: Vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg a csokoládé 45°C-ra.

Hűtés: Öntsd át egy másik edénybe, és folyamatos keverés mellett hűtsd le 27°C-ra.

Újramelegítés: Enyhén melegítsd vissza 29-30°C-ra, de ne hagyd, hogy túllépje ezt a hőmérsékletet.

Ezután a csokoládé készen áll a formába öntésre.

Különleges csoki

A táblás csokoládé összeállítása

Az első réteg: A temperált ruby csokoládé felét öntsd a szilikon formába, és finoman rázd meg, hogy egyenletesen eloszoljon.

Pisztáciakrém: A kihűt csokiformába simíts egy vékony réteg pisztáciakrémet, vagy kadayif tésztás pisztácia tölteléket 

A vattacukor behelyezése: Óvatosan tépj apró darabokat a vattacukorból, és helyezd a táblás csokiformába. Ügyelj arra, hogy ne nyomd túl erősen, hogy ne olvadjon bele azonnal.

A fedő réteg: A maradék csokoládéval fedd be a vattacukrot, majd ismét óvatosan rázd meg a formát.

Hűtés: Helyezd a hűtőbe 15-20 percre, amíg teljesen megszilárdul.

Kibontás és élvezet: Óvatosan pattintsd ki a formából, és élvezd az egyedi textúrájú Angel Hair Chocolate táblát!

Az angyalhaj csoki nemcsak egy trendi újdonság, hanem egy olyan édesség, amelyben az ízek és textúrák tökéletes harmóniája találkozik. Ha szereted az újdonságokat, próbáld ki otthon a receptet, és kápráztasd el barátaidat ezzel a különleges finomsággal! Kíváncsiak vagyunk, neked hogy sikerült – oszd meg velünk a tapasztalataidat!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.