Csökkentsd a kalóriabevitelt
Utoljára frissült: 2024. január 2. |
Olvasási idő: kevesebb mint 1 perc
Kategória: Marbellíta history
Januárban mindig sokkal többen keresitek, hogy mivel lehetne helyettesíteni a cukrot. Szerencsére már számtalan lehetőség van arra, hogy cukrászati remekeket állítsatok elő mentes (tej-, tojás-, cukor) , csökkentett kalóriatartalmú alapanyagokból.
Az egyik ilyen édesítőszer, amellyel tudjátok a cukrot helyettesíteni az eritrit.
Az eritrit természetes cukoralkohol. Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban. Mint a legtöbb cukoralkoholt, édesítőszerként használják. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Jól kombinálható más édesítőszerekkel. 1848-ban fedezte fel John Stenhouse brit kémikus friss és erjesztett gyümölcsökben.