1570 - fontos év

1570-ben történt valami. Történt valami Olaszországban.

Vallási háborúk, konfliktusok a nápolyi  királyságan, Tintoretto, El Greco csodálatos festményei is ebben az időszakban születtek. De lombardiában valami olyasmi történt, ami máig kihat a cukrászatra. Valahol, egy főúri konyhában valaki a már kevésbé forró tűzhelyre tett egy lábas tejszínt.

Pontosan nem tudni, hogy mi történt, hogyan került némi citromlé az edénybe, de a lassú melegítés és pár csepp savas közeg hatására a tejszín lassan – a nélkül, hogy savanyúvá és rögös túróvá vált volna – besűrűsödött. Ezzel megszületett a mascarpone.

Innen már ismerjük a történet, már csak pár évszázadot kell várni, hogy elkészüljön az első tiramisu, és a mascarpone azóta kikerülhetetlen alapanyaga a desszertkészítésnek.

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.