Marbellita history - jégzselé

A képen látható kis "amőbák" nem mikroszkópikus felvételek. Ez a jégzselé. Cukorból, vízből, ízesítőanyagból és zselésítőből álló, előre kevert zselé, amely nagy könnyebbség minden ostyadekorációhoz!

Biztosan ti is kacsingatattok már torta tetejére tehető ostyadíszítéssel. Az ostya azonban picit kényes „jószág”, mert ha nedves közegre kerül és sokáig áll, akkor átázik, vagy ha burkolt, szárazabb felületre megy, akkor nem tapad stb. Szóval ezernyi gond lehet vele. Az cukrászipar azonban felkészült erre is és megalkotta a jégzselét, amivel az ostyák biztonságosan és csodálatosan felhelyezhetők, felragaszthatók. Hogyan használd a jégzselét vagy hideg zselét?

Az ostya hátoldalát vékonyan kend be, de lehetőleg ne ecsettel, hanem spatulával vidd fel az anyagot, és ne sokáig tartson a művelet, nehogy elmosódjon a festett ostyafelület. Ez után helyezd el a már burkolt tortán. Ha marcipán vagy fondanborítású a torta, akár az ostya mindkét oldalát átkenheted vele, tovább marad tartós és fényes. Ha a tortadekorációban vizet kell valahogy megjelenítened, akkor erre is jó a jégzselé, akár így áttetsző formájában de kékre, türkizre színezve is meglepően élethűen imitálja a hullámokat!

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.