Liofilizált Gyümölcsök

3 termék

Hogyan készül a liofilizát gyümölcs? 

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. Olyan, mintha a gyümölcs fagyasztott lenne, de mégsem az. Nem hideg és nem olvad nyálkás masszává, hanem ropogósan, szinte frissen kerül az ételekbe, süteményekbe.

Milyen gyümölcsből készült liofilizált változat? 

A gyümölcs szinte sérülés nélkül, egy érdekes, roppanós állagot kap. Legtöbbször eper és málna kerül az asztalunkra ebben a formában, akár műzlik, granolák édesen savanykás elemeként, de a curkászipar is felfedezte magának: bonbonok, krémek, díszítések használják ezt az érdekes állagot.

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.