Csokoládék
13 termékTortabevonó pasztillákról
Mi a csokipasztilla?
Az étcsokoládé pasztillák és csokipasztillák (couverture) kiválóan használhatóak sütéshez, forró csokoládé készítéshez, vagy akár étkezéshez, smoothiekhoz, nassoláshoz is! Ha jól megy a temperálás, gyönyörű, roppanós csokibevonatot is készíthetsz belőle. Akár ünnepi torták, szülinapi torták, desszertek, vagy a vasárnapi asztalra kerülő egyszerűbb édességek – a csokipasztillák mindenképpen helyet követelnek maguknak.
Milyen fajtái vannak?
- 96%-os kakaótartalom: kevésbé édes, a legjobb markáns krémekhez, különleges bonbonokhoz használható
- 55 - 60% -os kakaótartalom: bonbonok, figurák öntéséhez, ganache készítéshez használható, cukrászdák előszeretettel vásárolják
- tejcsokis pasztilla: krémekhez, bonbonok díszítéséhez használhatjuk, torta-bevonó készítés alapanyaga is lehet
- ruby és a többiek: ruby édes pasztell rózsaszín pasztilla, amelyet különleges krémekhez használhattok, de már rengeteg színben kaphatóak a pasztillák - formatortákhoz, kreatív tortákhoz, díszítésekhez kiválóan használhatók
- fehércsoki pasztilla: a fehér krémek alapanyaga, különböző receptek és egyéni ötletek megvalósítására is alkalmas massza készíthető belőle
A pasztillák lehetnek laposak és csúcsosak is, ez utóbbit csokichips néven is megtalálhatod az üzletekben. A csokichipset leginkább az amerikai típusú kekszekben - cookie - használjuk, sütéskor olvad, de édes, csokis kis "gombócként" ott marad a kekszben. Kakaóvaj tartalma miatt krémesen, lágyan olvad a szájban is.
Hogyan olvassz csokipasztillát?
A pasztilla olvasztásakor használj vízfürdőt, így csökken annak az esélye, hogy odakap. Mikróban is olvaszthatod, de vigyázz, gyakran, 8-10 másodpercenként keverd meg alaposan, különben megég és alkalmatlan lesz tortabevonó készítésére.