Húsvéti desszertek, sütemények

Húsvét közeledtével már tervezzük az ünnepi asztalt, a dekorációt és a vendégvárás fogásait. Ilyenkor gyakran kerül a háziasszony időszűkébe, ezért a gyors sütemények és édességek, valamint mutatós, látványos húsvéti desszertek különösen érdekes lehetnek, főleg a gyerekeknek.

Az ünnepi időszak kihagyhatatlan részei a retro stílusú húsvéti édességek és desszertek, melyek nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is örömet jelentenek.
A húsvéti desszerteknek mindig különleges helye van az ünnepi menükben. Ezek az édes finomságok nemcsak a szemnek kell, hogy gyönyörű látványt nyújtsanak, de az sem utolsó szempont, hogy legyenek egyszerűek elkészíteni.

Mutatós formatorták, édességek

A legkedveltebb húsvéti édességek között szerepelnek a bárány vagy csibe formájú, piskóta alapú sütemények, melyek könnyen elkészíthetők és változatosan variálhatók az ízek és formák terén.
Egy sikeres húsvéti desszert készítésének titka az előkészületek gondos tervezése és a minőségi alapanyagok felhasználása. Az ünnepi sütik elkészítéséhez érdemes minőségi csokoládét és friss hozzávalókat választani, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ne feledkezzünk meg a sós kalácsról sem, ami igazi húsvéti süti, mégsem húsvéti desszert.
Az ünnepi időszakban a család apraja-nagyja összegyűlik, és mi lehet nagyobb öröm annál, hogy együtt készülnek a sütik húsvétra? Ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni, akkor válasszunk valami gyors sütit a húsvéti asztalra.

Húsvéti édesség recept fotóval!

Legyen szó klasszikus receptekről vagy kreatív újításokról, a lényeg az, hogy szeretettel és gondoskodással készüljenek az édességek, hogy az ünnep valóban felejthetetlenné váljon mindenki számára. Válassza termékeinket, és garantáltan sikeres lesz az idei húsvéti sütés-főzés!
Gyors, egyszerű sütik húsvétra? Íme a tuti befutó, fotóval!

A tuti befutó - Répatorta

A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval. A keveréket hozzáadjuk a folyékony alapanyagokhoz. Összekeverjük, és beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tortaformába. 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tetejére mascarpone krémet halmozunk.
A krémhez keverjük krémesre a mascarponét a vajjal és a vaníliával, majd djuk hozzá a porcukrot is. Miután alaposan elkevertük, kenjük el a krémet szépen egyenletesen a süteményen.
A marcipánból formázzunk répákat, szúrjunk bele kis zöld levélcukrokat és díszítsük a süteményt.

Tészta recept:

  • 4db sárgarépa
  • 2dl olaj
  • 2dl cukor
  • 4db tojás
  • 4dl liszt
  • 2tk sütőpor
  • 1tk szódabikarbóna
  • 1tk fahéj
  • 1csip só
  • vaj a forma kikenéséhez

Krém:

  • 7.5dkg vaj
  • 22.5dkg Mascarpone
  • 30dkg porcukor
  • 2tk vanília kivonat

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.