Mi a glazúr?

Főként torta, de tányérdesszertek esetében is használatos bevonat, a tükörglazúr, a mirror glaze, egy igazán fényes máz. Ez a kissé folyós és ragacsos bevonat cukor, zselatin, glükóz szirup és víz megfelelő arányú elegyéből és valamilyen ízesítőből áll. Ez rendszerint olvasztott csoki vagy tejszín. Gyönyörű, tükörfényes bevonatot képez a süteményeken, színezhető, márványosítható.

Hogyan készül a glazúr?

A tükörglazúr előállítására számtalan recept létezik, azonban a cukrászkellék és alapanyag üzletekben már lehet előre elkészített, akár színes glazúrt is kapni, amit csak fel kell melegíteni és már használatra kész is a fényes bevonat, egyszerűvé válik a dekoráció, könnyűvé a díszítés. Akárcsak a fondant, a glazúr is többféle színben és kiszerelésben vásárolható a webshopunkban. 

Tippek a glazúrhoz

A glazúrt több menetben, mikróban célszerű felmelegíteni addig, amíg nem érjük el a folyékony állapotot. Legszebben jól lehűtött, sima felületen terül és folyik le, ezért célszerű a hűtött tortát rácsra tenni - alá egy edényt, amiben fel lehet fogni a felesleges glazúrt - és határozott, gyors mozdulatokkal ráönteni a folyékony, fényes glazúrt. Több színt is önthetünk egymásra, márványos hatást érünk el vele, szuperlátványossá válik a csillogás!

A glazúros torták, desszertek elkészítése még soha nem volt ilyen egyszerű!

 

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.