Bevonók

28 termék
Étcsokoládé pasztilla 70% 500 g
500 g
Raktáron
3 399 Ft
Kakaós étbevonómassza 1 kg
1 kg
Raktáron
3 399 Ft
Fehér bevonómassza 1 kg
1 kg
Raktáron
3 399 Ft
Tejcsokoládé pasztilla 36 %-os 500 g
500 g
Raktáron
3 399 Ft
CALLEBAUT W2NV Fehér csokoládé 400 g
400 g
Raktáron
5 499 Ft
CALLEBAUT 70-30-38NV Étcsokoládé 400 g
400 g
Nincs raktáron
5 499 Ft
Tejcsokoládé pasztilla 34%-os 1 kg
1 kg
Nincs raktáron
5 599 Ft
Fehér csokoládé pasztilla 30%-os 1 kg
1 kg
Nincs raktáron
6 599 Ft
Étcsokoládé pasztilla 52%-os 1 kg
1 kg
Nincs raktáron
6 799 Ft
CALLEBAUT 811NV Étcsokoládé 1 kg
1 kg
Nincs raktáron
9 399 Ft
CALLEBAUT W2NV Fehér csokoládé 1 kg
1 kg
Raktáron
9 399 Ft

A torta bevonása

Lehet az tükörglazúr, fondant, glazúr, krém a torta bevonásához számtalan recept áll rendelkezésünkre.

Néhány tudnivaló róluk:

A fondant:

A klasszikus fondant (ejtsd: fondan) alapja nem más, mint porzselatin, porcukor, vaj és méz megfelelő arányú keveréke. A vajnak öszönhetően a fondant-nak alapvetően kellemes tört tojásszíne van, de ha kókuszzsírral készítjük, akkor egészen fehér alapmasszát is kaphatunk eredményül. A méz színe is befolyásolja a fondant színét, ha világos anyagot szeretnénk, akkor érdemes minél áttetszőbb mézet választani, például akácmézet. A méz helyettesíthető glükózsziruppal, kukorica-sziruppal is, a zselatint pedig helyettesíthetjük agar agarral.

 Krém:

A krémek alapja sokféle lehet, ami fontos, hogy állagban alkalmas legyen arra, hogy megtartson akár egy plusz tésztaréteget, vagy egy nehezebb tortaburkolatot. Fontos, hogy tudd, pontosan mire szeretnél zsiradékot használni. Krémet szeretnél készíteni belőle, vagy sütéshez használnád, esetleg speciálisan hajtogatott tésztához szükséges lapmargarint keresel? Már minden célra megfelelő, különféle termékek segítik a sütést. Vannak kifejezetten krémmargarinok, amelyek hófehér, kemény állagúra habosíthatók és jól színezhetők. De előre kinyújtott lapmargarint is találtok cukrászalapanyag üzletekben. Válassz a célnak megfelelően összeállított zsiradékot, margarint, vajat.

Glazúr:

Főként torta, de tányérdesszertek esetében is használatos bevonat, a tükörglazúr, a mirror glaze. Ez a kissé folyós és ragacsos bevonat cukor, zselatin, glükóz szirup és víz megfelelő arányú elegyéből és valamilyen ízesítőből áll. Ez rendszerint olvasztott csoki vagy tejszín. Gyönyörű, tükörfényes bevonatot képez a süteményeken, színezhető, márványosítható.

A kínálatunkban azonban megtalálhatsz kész tortabevonó masszákat is. A massza használata könnyű, rugalmas, nem szakad könnyen, jól nyújtható.

 

Oldalunkon a legjobb felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosítása érdekében sütiket (cookie) használunk. A sütik használatának részletes leírását az Adatkezelési tájékoztatóban találod.